Skip to main content

Cukrászda

Egyedi fejlesztés

Bátran kimondhatjuk, hogy talán, az országban egyedulálló megoldást találtunk a nyersanyagok minőségének növelésére.

egyedi_fejlesztes2

Az áttörés akkor kezdődött amikor megismerkedtunk egy olasz származású apa-lánya párossal, akik több mint 50 éves tapasztalattal rendelkeznek, főként a tejipar és a cukrászathoz kapcsolodó nyersanyagok előállításában.

Nevük, Nadia és Erio Tosi. Hozzájuk társult Gianluca Zanga, élelmiszeripari tanácsadó.

E három kiváló élelmiszermérnöknek köszönhetjük, hogy mostmár a cukrászatunkban felhasznált nyersanyagok több mint 70% – át mi állítjuk elő,  a habtejszínt, lekvárt,  zseléket, csokoládékat és csokoládékrémeket, üdítőket, fagylaltot, sorbetek, stb.

egyedi_fejlesztes

További társunk törekvésünkben Olaszország legkíválobb természetes eszencia gyártója  az ENRICO GIOTTI S.P.A.

A csokoládé és származékai gyártásában az olaszországi Selmi cég segített, ahol kurzusokon vettünk részt, hogy e csodálatos termék fortélyaiba bevezessenek.

Tanácsadó és receptösszeállító Maurizio Allodi volt.

A tej  és a habtejszín

tejszin

Cukrászatunkban felhasznált tej helyi farmokról származik, csak 3,8-4,2% zsírtartalmú tejet használunk.

A habtejszín ugyancsak ebből a tejből van nyerjük ki, a tejszínhab amiből süteményeink készülnek 70% tejet tartalmaz, amit a képen látható gépekkel állítunk elő UHT technológiával.

Fagylalt

fagylalt

A fagylalt összetételére különös figyelmet fordítottunk, nyersanyag üzemünkben előállított 3,8%-os UHT tejet, valamint 36% zsírtartalmú habtejszínt használunk. Csökkentett cukortartalommal az általunk gyártott kézműves fagylaltot különleges ízekben kínáljuk.
Társunk a termelésben a Linea gel olaszországi cég.

A csokoládé és származékai

csokolade

Cukrászatunkban saját készítésű csokoládékrémet használunk, az alapanyagok (24% -os belga kakaó, alacsony zsírtaltalmú tejpór, mogyóró)
belga, olasz és görög gyártóktól érkeznek hozzánk.
Az alapanyagok egy csokoládémalom örli össze 20 mikronos szemcsékre, ellenörzött hőmérsékleten, annak érdekében, hogy a csokoládémassza selymes és fényes maradjon.

Üdítők

uditok

Cukrászdáinkban egyedi berendezésekkel kínáljunk az üdítőket, eper, meggy, narancs, kóla és citrom ízekben. A gyümölcsszörpökhöz frissen csavart gyümölcsöt és természetes aromát használunk.

Dzsemek és zselék

dzsemek

Kiváló minőségű gyümölcsből készítjük, az áfonyát, szedret és málnát a közeli erdőkből gyüjtjük. Semmilyen adalékanyagok nem artalmaznak, cukor és citrompektin alkalmazásával zselésítjük. A pektin egy természetes anyag, főként citrusfélékből vonják ki. Származási helye Olaszország.